67 thoughts on “Aisyah Dania”

 1. sy cume nk tau makne name 3org ank sy ni je..
  nur azfariesya aidaniea, aimyliea, airiessa..
  aidaniea= danea
  aimyliea= mylea
  airiessa = airis @ arissa

  Reply
 2. nama Damia, Dania, Danial, Danish, Qistina, Batrisyia dan anything yg ada huruf Q beginning or end dah terlalu ramai dan terlalu common. maybe cari nama klasik melayu dan yg jarang didengar lagi unik, mungkin sama cantik makna dgn nama popular hari ini

  Reply
 3. Aiza, nama Aishah Raudhah sangat cantik, takziah daripada saya. BTW, nama Rayyan mula menular dan semakin popular, menggantikan Danial dan Danish bagi anak lelaki. Kalau saya, nama mesti unik dan lain dari yg lain. Short and simple is always nice

  Reply
 4. saya nak namakan puteri saya ‘tiara aleesya’, apa maknanya tiara? Apakah maksud nama bole berubah bila disatukan dgn nama kedua, atau berubah dgn ejaan berlainan? Apakah pulak maksud nama ‘adzrik’?

  Reply
 5. to nina: jika zayani maksud nya cantik, maka zayanina adalah kecantikan kami. itu ape yang saye pelajari bahasa arab la. ‘na’ means kami.

  Reply
 6. Boleh tlg cari maksud nama adik beradik saya dan kawan saya..saya harap kamu cari maksud nya dgn cepat. Nur An’nissa Ariqah Izzati,Nur Syazaliana Izzati,Fatin Hanna Izzati,Nur Syaza Irdina Izzati..itu nama adik saya dan cari maksud nama saya Nurul Farhana..iNI nama kawan saya:
  A.Siti Zahirah
  B.Sharifah syaza irdina itu saja..sekian .c.Mohd Afzal d.Adi syukri..itu saja,..sampai disini saja saya minta..sekian
  .wabilahitaufiqwahidayahwasalamualaikumwarahmatullahiwabaraatuh

  Reply

Leave a Comment